Nieuws Actueel

Voorwaardelijke taakstraf voor Oosterhoutse na dreigen en slaan van ambtenaren

Van onze redactie 15 november 2014

Bedreiging De Oosterhoutse vrouw maakte zich op 1 mei van dit jaar in de hal van het gemeentehuis in Oosterhout boos, omdat zij stukken voor de aanvraag van een uitkering niet kon tonen en daardoor geen bijstand kreeg. Haar vriend M.M. (30) uit Raamsdonksveer, die zich het lot van zijn vriendin aantrok, bedreigde de ambtenaren ook en gooide met losse spullen door de hal.

Hij werd ervan verdacht dat hij een computer achter een balie vernielde. Maar voor dat laatste was er, zo oordeelde de rechter, te weinig bewijs.

Conflict Het conflict escaleerde toen de hoogzwangere H. en haar behandelende ambtenaar, na enkele klappen over en weer, samen op de grond terechtkwamen. De boze vrouw en haar opponent werden door een manager uit elkaar gehaald. Toen H. vervolgens naar buiten wilde gaan zou de ambtenaar haar gevolgd zijn en gezegd hebben: "Geloof me, je zult nooit meer een uitkering krijgen."

Volgens de hoogzwangere H. kreeg ze ook trappen in haar buik. Dat zou, zo vertelde de vrouw, er ook de oorzaak van zijn dat haar kind veel te vroeg geboren is. Te meer omdat haar drie andere kinderen keurig op tijd ter wereld kwamen. Zij deed aangifte van de mishandeling.

Haar vriend met een strafblad van 23 pagina's zat voor dit akkefietje een dag vast. De politierechter veroordeelde hem tot een dag cel en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf. De vrouw, inmiddels in verwachting van haar vijfde kind, was blij dat ze niet verplicht hoefde te gaan werken. De straffen zijn conform de eis van justitie.