Nieuws Actueel

'Voorzichtige opening op Wall Street'

Van onze redactie 16 oktober 2015

Image 5343981

De industriële concerns General Electric en Honeywell kwamen voorbeurs met gemengde berichten over het derde kwartaal. Bij beide conglomeraten viel de omzet lager uit dan analisten voorspelden, terwijl de winst de verwachtingen overtrof. Beide concerns kampen met de malaise in de oliesector, maar weten die deels te compenseren met bezuinigingen en groei op andere vlakken.

Speelgoedfabrikant Mattel kwam donderdag nabeurs met tegenvallende cijfers. De winst viel lager uit dan in de markt werd verwacht, mede omdat de vraag naar Barbies maar blijft krimpen. De ooit populaire pop blijft het voorlopig afleggen tegen poppen gebaseerd op de Disney-hit Frozen.

Alibaba

Casinobedrijf Wynn Resorts stond stevig onder druk in de handel voorbeurs, na tegenvallende kwartaalcijfers. Topman Steve Wynn deed de stemming ook geen goed door te wijzen op aanhoudende onzekerheid over de hoeveelheid speeltafels die hij mag uitbaten in zijn 4 miljard dollar kostende nieuwe resort in het Chinese Macau.

Het in New York genoteerde aandeel van de Chinese videowebsite Youku Tudou belooft een flinke sprong te maken bij de opening. De Chinese internetgigant Alibaba wil de YouTube-achtige site voor 3,6 miljard dollar overnemen en biedt aandeelhouders van Youku daarbij een premie van 30 procent op de slotkoers van donderdag.

De Dow-Jonesindex eindigde donderdag 1,3 procent hoger op 17.141,75 punten. De brede S&P 500 steeg 1,5 procent tot 2023,86 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq dikte 1,8 procent aan tot 4870,10 punten. Marktkenners wezen op de groeiende verwachting dat de Amerikaanse rente dit jaar niet wordt verhoogd als reden voor het positieve sentiment.