Nieuws Actueel

Voskamp Vastgoed en café Barbiertje steggelen over terras

Van onze redactie 17 november 2014

Voskamp doet zijn beklag bij het Almelose college van b & w over het terras van buurman Barbiertje. Dat terras staat zelfs gedeeltelijk voor het pand van de Hema, waarvan Voskamp eigenaar is. In april vorig jaar heeft Voskamp de gemeente al gevraagd om het terras weg te halen. Tevergeefs, zo bleek. Want in een reactie aan Voskamp heeft de gemeente laten weten dat voor het terras van Barbierje een onherroepelijke vergunning is verleend.

Appartementen

Kroegbaas E. Talen van het Barbiertje vreest op zijn beurt dat de zaak in het gedrang komt als Jan Voskamp het leegstaande gedeelte boven de Hema verbouwt tot appartementen. Hij vreest dat de toekomstige bewoners gaan klagen over geluidsoverlast van het café. De kwestie is deze week behandeld door de gemeentelijke bezwarencommissie, een adviesorgaan van het college van burgemeester en wethouders. De commissie komt over enkele weken met een advies.

Complicerende factor voor Voskamp is dat er druk op de ketel zit. Om ontwikkelingen in dat deel van de stad te stimuleren heeft de gemeente vorig jaar een bijdrage van 150.000 euro toegezegd voor de verbouwing van de kantoren tot appartementen. Voorwaarde is wel dat er voor het eind van dit jaar een begin moet worden gemaakt met de verbouwing.

Foto: Frans Nikkels