Nieuws Actueel

Vossenvlees in supermarktschap

Jeroen Jansen 2 januari 2014

Supermarktketen Walmart haalt ezelvleesproducten uit de schappen, nadat uit onderzoek was gebleken dat het vlees DNA bevat van andere dieren, waaronder van vossen.

De Amerikaanse keten zal consumenten die het vlees hebben gekocht, hun geld teruggeven. In samenwerking met de Chinese Voedsel- en Warenautoriteit wordt de zaak verder onderzocht. Wal-Mart vreest dat het schandaal zijn reputatie in China, waar het bedrijf van plan is 110 vestigingen te openen, kan beschadigen.

VoedselindustrieDe Chinese voedsel- en warenindustrie heeft een marktwaarde van circa 1 biljoen dollar (728 miljard euro) en zal naar verwachting verder groeien tot 1,5 biljoen dollar in 2016.

Schandalen2013 was het jaar van de dierenschandalen. Het begon allemaal met paardenvleesgate, ging door met de ongoing discussie rond de plofkip, werd er anus verkocht als inktvis en ook de verborgen ingrediënten van McDonalds kwamen aan het licht. Om maar te zwijgen over de smerige, lelijke en duistere kant van UGGs. Als klap op de vuurpijl serveert AH zijn augurken met kikker.