Nieuws Actueel

Vraag sollicitant origineel te zijn

Rik Nizet 17 augustus 2015

Sollicitatie vrouw 335

Weleens een vacature geplaatst en heel veel reacties ontvangen? Tussen de stapel sollicitatiebrieven en CV’s van tegenwoordig de geschikte kandidaat vinden is een flinke klus. Zo’n procedure kan ook leuker.

Video-sollicitatieEen sollicitatieprocedure kun je als kleine onderneming vaak niet uitbesteden vanwege de kosten. Met als gevolg dat je in je ‘vrije’ avonduren door de stapels papieren een selectie probeert te maken. Eigenlijk is een papieren brief heel ouderwets. Alleen voor instanties als de Belastingdienst moet je vaak nog een schriftelijk verzoek indienen, maar verder doen wij tegenwoordig toch alles digitaal? De vacature wordt negen van de tien keer toch ook online gevonden? Uitzendbureaus werken ook met digitale profielen van kandidaten. De ‘sollicitatieselfie’ past veel beter bij deze tijd.

SollicitatieselfieDe sollicitatieselfie of video-CV is een video gemaakt door de kandidaat waarbij hij/zij in de camera over zichzelf vertelt en uitlegt waarom hij/zij geschikt is voor de functie. Bij Start People en Young Capital zijn ze er al mee begonnen, maar jij kunt dit als ondernemer natuurlijk ook zelf organiseren. In de vacature zet je dan bijvoorbeeld: “Solliciteer middels een sollicitatieselfie van ongeveer drie minuten en stuur deze op naar het volgende e-mailadres.” Hoe lang de video moet duren is afhankelijk van je eigen wensen, dit kan twee of drie minuten zijn, maar ook 30 of 60 seconden. Je kunt hier zelf een beetje mee spelen. Via een video krijg je een beter beeld van iemand, daarnaast is het een soort eerste indruk en dit blijft ook vaak beter hangen dan een brief. Op papier is het enthousiasme van een kandidaat ook moeilijk te zien, omdat er doorgaans niet met uittroeptekens en emoticons geschreven wordt.

Hoe versturen?Bang dat je mailbox snel vol raakt of de grote bestanden niet verzonden kunnen worden door de sollicitant? Vermeld er dan bij dat mensen het videobestand via Wetransfer sturen of een Google- of Dropboxdocument met je delen. Het kan ook zijn dat sollicitanten de video op LinkedIn hebben staan; dat is natuurlijk helemaal ideaal.

Waarom werkt een video beter?Het schrijven van een brief is voor veel mensen erg moeilijk. Daarnaast is goed kunnen schrijven vaak geen directe vereiste voor een functie. Is dit wel zo, dan kun je altijd nog een test doen tijdens het sollicitatiegesprek of tijdens een tweede gesprek. Aan de andere kant is het voor sommige mensen juist moeilijk om zichzelf te filmen, maar daar moet iemand zich dan maar overheen zetten als hij/zij echt interesse heeft in de functie. Het solliciteren met een video-CV kan ook betekenen dat je minder sollicitaties ontvangt, waardoor er meer kans is dat er een geschikte kandidaat tussen zit en de selectieprocedure zo minder kostbare tijd in beslag neemt. Probeer het eens uit en kijk naar online voorbeelden. Misschien kun je beginnen met een ‘introductieselfie’ waarin je vertelt over de organisatie?!