Nieuws Actueel

Vriendin gangster geliquideerd in Amstelveen

Bram de Vrind 9 december 2014

Het slachtoffer van de liquidatie in Amstelveen is de vriendin van een crimineel die een grote rol speelt in de Amsterdamse onderwereld. Deze H. is een vermoed kopstuk van de organisatie rond wijlen Gwenette Martha. Hij zit zelf al een tijd ondergedoken, uit vrees voor een aanslag op zijn leven. Dat meldt het Parool maandag.

Het slachtoffer is een 34-jarige vrouw uit Amstelveen, meldt de politie. De liquidatie heeft waarschijnlijk te maken heeft met de vete in de onderwereld. Het slachtoffer werd meerdere keren geraakt, rond half acht op de Beeckestijn in Amstelveen.

NoffelH. werd in 2013 genoemd in een tip aan de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE), waarin iemand gedetailleerd uitlegde dat H. samen met twee anderen van plan zou zijn geweest een liquidatie uit te voeren. Een van die anderen was een neef van Martha, de ander Noufal 'Noffel' F., die door opsporingsdiensten wordt gezien als een van de schutters tijdens de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt, waarbij twee jongemannen om het leven kwamen.

Zwarte BMWVlak na het incident werd een brandende zwarte BMW aangetroffen op de hoek van de Haya van Somerenlaan en de Joke Smitlaan. Op de BMW zaten gestolen kentekenplaten. Door deze brand zijn meerdere auto’s beschadigd. Onderzocht wordt of het om een vluchtauto gaat.

Geruchten dat het slachtoffer van het schietincident aan de Beeckestijn in Amstelveen de zus van Holleeder zou zijn, kloppen niet.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) December 8, 2014