Nieuws Actueel

Vrijdag veel verkeersdrukte door meivakantie

Van onze redactie 21 april 2015

Image 4872300

Veel Nederlanders trekken er volgens de bond een aantal dagen op uit. De vakantiegangers verblijven veelal in eigen land of houden vakantie in Duitsland en Frankrijk.

De meivakantie valt dit jaar officieel in de periode van zaterdag 2 tot en met zondag 10 mei. Volgens de ANWB blijkt uit een genomen steekproef echter dat de meeste scholen met ingang van aanstaande vrijdag 2 weken dicht zijn. Dat geldt volgens de toeristenbond veel minder voor scholen in het noorden en in Overijssel.

Files De ANWB verwacht vrijdag de meeste files op de snelwegen rond Amersfoort, de A12 Utrecht- Arnhem, de A28 Utrecht - Zwolle en op de wegen richting de Hollandse- en Zeeuwse kust.

Op Koningsdag worden nauwelijks problemen verwacht op de snelwegen. Wel kan kan het druk zijn in de binnensteden met grote vrijmarkten, zoals Utrecht en Amsterdam, waarschuwt de ANWB.

De bond denkt dat veel Belgen en Duitsers vanaf vrijdag 1 mei - wegens de Dag van de Arbeid een vrije dag in onze buurlanden - het lange weekend in Nederland doorbrengen.

Truckers Het rijverbod voor vrachtwagens op die dag in Duitsland kan problemen veroorzaken rond snelwegen en parkeerplaatsen nabij de grens, zoals op de A1 bij Oldenzaal en de A67 bij Venlo. Die komen in de loop van donderdagavond vol truckers te staan, aldus de ANWB.