Nieuws Actueel

Vroomshoopse ondernemers knokken voor behoud Alwi's Budget

Alwi’s Budget opent op 1 december 2015 een winkel aan het Julianaplein 17 in Vroomshoop. Voor de Vroomshoopse ondernemers Willem Entjes en Alice Schutte is het een doorstart van de kledingwinkel voor mensen met een kleine beurs. Want tot 1 december is de winkel nog gevestigd op bedrijventerrein De Sluis in Vroomshoop: het wordt daar tot die tijd gedoogd.

Van onze redactie 20 november 2015

De Sluis Vroomshoop Lenneke Lingmont

Met de verhuizing wordt voorkomen dat de gemeente een dwangsom gaat innen bij zowel de eigenaar van het pand aan De Sluis als het ondernemende stel. Beiden hangt een dwangsom van 15.000 euro boven het hoofd.

Niet toegestaanDetailhandel is niet toegestaan op bedrijventerreinen in Twenterand. Entjes vertelt dat hij daar geen moment bij heeft stilgestaan. Hij is te goeder trouw begonnen met de verkoop van kleding aan mensen met een smalle beurs. „We verkopen vooral grote maten tegen prijzen die nergens goedkoper zijn. De mensen komen echt van heinde en verre naar ons toe en ze zijn ons heel dankbaar.”KlachtenEntjes vertelt dat hij zo’n beetje al zijn geld in de zaak aan De Sluis heeft gestopt. „We zijn begonnen met de verkoop vanuit een garage, maar dat kon niet. Er kwamen bij de gemeente klachten binnen. Wethouder Jan-Herman Scholten gaf ons in een goed gesprek aan dat we een winkelpand moesten huren. Maar daar hadden we geen geld voor. Toen zei hij: ‘Dan moet je maar iets anders zoeken.” DomperEntjes vond een locatie aan De Sluis 1. Hij ging aan de slag om er een kledingzaak van te maken. En hij nodigde Scholten uit de zaak te openen. Toen werd duidelijk dat detailhandel ter plekke was verboden. Een domper die bij Entjes voor slapeloze nachten heeft gezorgd. Weer volgde overleg met de gemeente. „We hebben van alles bedacht om het bedrijf te redden. Ik zou bijvoorbeeld op internetverkoop kunnen overstappen en dan de locatie aan De Sluis als afhaalpunt gebruiken. Maar niks was mogelijk.”LenenMet dank aan burgemeester Cornelis Visser en bedrijfsmakelaar Rob Temmink van Snelders Zijlstra Makelaars werd dinsdag een oplossing gevonden. Laatstgenoemde bedacht hoe Entjes met zijn beperkte financiële middelen toch een winkelruimte kan huren. Alwi’s Budget mag nog tot 1 december vanuit De Sluis 1 werken, zo stemde Visser in. Wel moest een huurovereenkomst voor het pand Julianaplein 17 worden getoond en dat is inmiddels gebeurd. Entjes heeft bij zijn familie geld moeten lenen om een doorstart te maken. Foto: Lenneke Lingmont