Nieuws Actueel

Vrouw met 7 kinderen ontsnapt aan brand in Helmond

Van onze redactie 25 december 2014

Knetterend geluid op zolder De bewoonster van het huis, een alleenstaande vrouw met zeven kinderen, stond klaar om haar kinderen naar bed te laten gaan toen zij een knetterend geluid hoorde op zolder. De vrouw, die slecht ter been is, stuurde de kinderen naar buiten en belde de brandweer. Iedereen is ongedeerd gebleven.

Rookontwikkeling De oorzaak van de brand is nog onbekend. Het huis is momenteel onbewoonbaar door de vele rookontwikkeling. Het huis was kort geleden compleet opgeknapt. De kinderen, in de leeftijd van zes tot negentien jaar oud, zijn ondergebracht bij een zus van de vrouw. De kat van de familie is nog spoorloos.

De vrouw was al een tijdje in gesprek met de woningbouwvereniging omdat er asbest aanwezig zou zijn op zolder. De brandweer is nu bezig met de bestrijding daarvan.

Derde brand op eerste kerstdag Deze brand in Helmond is de derde brand al vandaag. De eerste was in een café in Hoogeloon en de tweede bij een woning in Valkenswaard. Niemand is daarbij gewond geraakt. De schade is groot.