Nieuws Actueel

Vrouw met waterallergie kan haar man niet meer kussen

Van onze redactie 24 april 2015

Image 4879442

De moeder van drie kinderen is gediagnostiseerd met de zeldzame aandoening aquagenic urticaria, waardoor ze allergisch is voor water. Ze mag het wel drinken, maar niet op haar huid krijgen. Kerrie kreeg de aandoening op latere leeftijd. Twee jaar geleden liep ze door een regenbui, toen ze plotseling over haar hele lichaam pijnlijke blaren kreeg.Door de aandoening kan ze haar man niet meer kussen. ,,Het speeksel op Peters lippen kan direct een allergische reactie opwekken", vertelt ze aan Daily Mail. ,,Het is frustrerend, maar Peter is erg begripvol." Ook haar baan als schoonmaakster moest ze opzeggen.

KnuffelenNiet meer kunnen zoenen is niet Kerrie's grootste probleem. Ze staat voor de vrijwel onmogelijke taak zo min mogelijk in aanraking te komen met water. ,,Ik moet kiezen tussen een wasje en mijn kinderen in bad doen. Mijn handen kunnen het niet allebei aan omdat het te pijnlijk is."Kerrie kan zichzelf wel wassen, zolang ze maar voorzichtig is. ,,Niet langer dan 10 minuten en goed heet", vertelt ze. ,,Hoe dichter de temperatuur op mijn lichaamstemperatuur zit, hoe sneller ik een allergische reactie krijg. Daarom douche ik zo warm mogelijk."

OmstandighedenOok haar kinderen knuffelen is gevaarlijk. Als ze daarbij ook maar een klein beetje zweet, is het al mis. ,,Ik heb mezelf ook geleerd niet te huilen, wat er ook gebeurt."Toch hangt het vooral af van de omstandigheden. ,,Als Peter me een kus geeft op een warme dag, krijg ik direct blaren. Maar als het koud is, valt het mee", vertelt ze. ,,Hij moet zijn lippen sowieso helemaal droog maken voordat hij me kust."

Tweede allergieAlsof het allemaal nog niet erg genoeg is, krijgt Kerrie sinds een paar maanden ook anafylactische shocks als ze sport of flink beweegt, waardoor ze in hevige ademnood komt. Bij zo'n aanval begint ze te zweten, waardoor ook de blaren meteen weer terugkomen.De aandoening beheerst haar hele leven. ,,Voordat ik ergens naartoe ga, moet ik een extra paar kleren inpakken voor het geval ik te koud of warm wordt en altijd controleren of het gaat regenen", zegt Kerrie. ,,Ook moet ik overal met de bus naartoe, omdat ik anders een aanval kan krijgen. Maar als er geen bus gaat, kan ik ook niet gaan. Mijn sociale leven gaat daardoor helemaal kapot."