Nieuws Actueel

Vrouw stak vriend blind met vinger

Van onze redactie 30 december 2014

De rechter eiste een straf van 45 dagen plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden met daaraan gekoppeld de behandelverplichting in de kliniek.

K. had die bewuste avond na een bezoek aan bekenden in Genemuiden ruzie gekregen met het latere slachtoffer.

Daar zou K. haar vriend al hebben geslagen. In de auto op weg naar Kampen sloeg de vlam nogmaals in de pan. In die ruzie prikte K. haar partner in zijn linker oog. Volgens de verdachte gebeurde dit per ongeluk. "Ik wilde hem niet blind steken." Hij zou haar bij haar haren hebben beetgepakt. Toen ze hem wilde wegduwen, raakte ze zijn oog. Dat oog raakte zodanig beschadigd, dat hij er bijna niets meer mee kan zien.

De officier van justitie vond het niet aannemelijk dat dit alleen is gebeurd door het afweren. Wel zei hij in zijn strafeis rekening te houden met het feit dat deskundigen haar verminderd toerekeningsvatbaar verklaarden. De vrouw heeft een aantal trauma's uit haar jeugd te verwerken en mede daarom zit ze momenteel in een kliniek. K.'s raadsman pleitte voor vrijspraak van zware mishandeling omdat het geen bewuste actie zou zijn geweest.

De rechtbank doet op 12 januari uitspraak.