Nieuws Actueel

Vrouwen, geld en lekker lummelen

Caroline Spilt 17 april 2015

Blogtop geld vrouw lummelen

Nederland blijft achter als het gaat om vrouwen in topfuncties. Minister Jet Bussemaker struikelde daarover en maakte een databank. Onze bloggers struikelden daar ook over en schreven een blog.

De blogtop 5 van deze week heeft, grofweg, drie thema's: vrouwen, geld en lekker lummelen. Need I say more?

1. Janneke van Heugten - Vijf minuten bij DWDD

Een van mijn VIDM-abonnees gaf laatst een radio-interview. Ze hield een onbevredigend gevoel aan het interview over. “Ik kon maar een klein deel van mijn kennis over het onderwerp kwijt”, legde ze uit. Als ze geen twee grote opdrachten aan het interview had overgehouden, had ze een volgende keer zeker ‘nee’ gezegd. Vrouwelijke deskundigen hebben, meer dan mannen, de neiging om een verhaal van A tot Z te willen vertellen. Een onderwerp begrijpelijk maken is echter veel belangrijker dan alle informatie te delen.

2. Marieke van Dijk - Leonardo da Vinci lummelde

Bedrijven in Nederland moeten hun werknemers betalen om zo nu en dan eens te lummelen. Geen rekening houden met urenregistratie, geen declarabele uren. Gewoon lekker ongestoord lummelen. Dat betekent niets doen, of je bezig houden met niet doelgerichte handelingen of activiteiten. Ik daag Nederlandse bedrijven uit om hierin te investeren.

3. Renzo Verwer - Vrouwen zijn té gewoon

Vrouwen zijn minder in het nieuws dan mannen. Er staan minder vrouwen dan mannen aan de top. Vrouwen worden dus gediscrimineerd. We kunnen het heel vaak horen, en dan volgen er aanbevelingen voor vrouwenquota.

4. Nicoline Huizinga - Ik leer me suf

Het mooie van werken in loondienst bij een bedrijf is dat op regelmatige basis cursussen of workshops worden georganiseerd. Hoe anders is dat als je ondernemer bent. Als ondernemer moet je zelf zorgen dat je qua kennis en vaardigheden bijblijft. Van ondernemers om mij heen hoor ik vaak dat ze daar geen tijd voor hebben, of geen geld.

5. Rob Andrichem - Innovatieve MKB'er vist achter het net

Vorige week werd bekend dat het Nederlandse MKB mag gaan rekenen op een collectieve kapitaalpot van bij elkaar 2 miljard. Minister Kamp heeft een speciaal fonds opgericht dat pensioenfondsen moet overhalen vooral in Nederland te beleggen. Hiermee zou, volledig buiten andere financieringsbronnen om, uiteindelijk voor het MKB een bedrag van 2 miljard beschikbaar zijn. Mooi, maar welk MKB-bedrijf is hierbij gebaat?