Nieuws Actueel

Vrouwen, zo verdien je meer

Lotte Grimberg 26 februari 2015

Ondanks de gelijke rechten voor mannen en vrouwen in onze huidige Westerse cultuur, blijven de inkomens tussen beide verschillen. Het blijkt dat vrouwen over het algemeen minder betaald krijgen dan mannen. Maar vrouwen geen paniek. Vacature.com heeft een aantal tips opgesteld die jij als vrouw kan opvolgen om de loonkloof te overbruggen.

Lees ookMan kostwinnaar, vrouw aanrecht

1. Leer onderhandelenVaak verdient een vrouw minder, doordat zij minder goed zijn in het onderhandelen over hun loon. Weet dus wat je waard bent en ga niet akkoord met minder.

2. Word financieel onafhankelijkZorg ervoor dat je al jouw rekeningen zelf betaald. Zo merk je dat jouw eigen inkomen er zeker toe doet. Dit geeft je een boost om beter te gaan onderhandelen.

3. Kies een 'mannenberoep'Om de loonkloof te overbruggen is het belangrijk om voor een mannenberoep te kiezen. Deze beroepen verdienen nou eenmaal meer dan de traditionele vrouwenberoepen.

4. Maak je prioriteiten duidelijkDe meeste werkgevers gaan ervan uit dat de priotiteit van een vrouw bij het gezin ligt. Maak je werkgever daarom duidelijk wat je prioriteiten zijn. Is dat je gezin? Vertel dan dat deze prioriteit niets afdoet aan je inzet voor je job.

5. Vraag eerlijkheid en transparantieWees direct duidelijk en eerlijk. Vraag daarom meteen of mannen en vrouwen gelijk betaald worden binnen het bedrijf.

6. Werk aan je zelfvertrouwenHoe zelfverzekerder je overkomt, hoe meer je voor elkaar krijgt. Dus ook op het gebied van inkomsten.