Nieuws Actueel

Vrouwenpower zorgt voor winst

Lotte Grimberg 6 augustus 2014

Vrouwen met een topfunctie zijn goed voor winst. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van The Global Leadership Forecast 2014. Twintig procent van de meest winstgevende ondernemingen heeft maar liefst twéé keer zoveel vrouwen in de top dan slecht scorende ondernemingen.

Ondanks het positieve nieuws voor de vrouwen, blijkt dat een vrouw nog altijd gemiddeld minder kansen krijgt aangeboden dan een man. Zo kunnen ze een promotie meestal wel vergeten en is de kans op het leiden van een groot project klein. Op basis van deze gegevens geven de onderzoekers het advies om iedereen gelijk te behandelen.

SnelgroeiendNaast vrouwen doen ook jongeren (onder de 35 jaar) het goed in de top. Is een derde van de hogere posities bekleed door jongere werknemers, dan is er sprake van een snelgroeiende zaak. Vullen jongeren minder dan twintig procent de hogere posities in, dan valt de groei voor de onderneming tegen.

RisicoEen groot probleem van jongeren op hogere posities is echter dat deze werknemers vaak na een jaar van baan wisselen. Ondernemingen met jongere werknemers lopen hierdoor een hoog risico om een hogere positie aan hen toe te vertrouwen.