Nieuws Actueel

Vuurdoop met een reddingssloep

Bert van den Hoogen | Foto: Marlies Wessels 24 november 2015

Genietsloepproefes1065435

"Dit is altijd mijn droom geweest; het zit in me om mensen te entertainen. Het idee ontstond toen ik jaren geleden mensen door de Utrechtse gracht zag varen met aan boord zakken chips en wijn en bier", vertelt Esther Kuipers van genietsloep Proefes. "Wat leek het me leuk varen te combineren met het genieten van zelfbereide hapjes. "Toen ik de eerste tapasboot zag, riep ik: 'Dit was mijn idee!' Het gaf mij de bevestiging dat mijn bedrijfsplan te realiseren was. Mijn vriend en ik kochten een oude reddingssloep en lieten die opknappen.

"De eerste opdracht was meteen een vuurdoop: een tochtje verzorgen voor de horecavereniging van Woerden. Het ging gelukkig goed, maar wat was dat spannend."

"Ik maak vanuit de haven in het centrum van Woerden een vaartocht van drie uur in de omgeving. Ik dacht standaardarrangementen aan te bieden, maar kwam erachter dat het beter is de arrangementen in overleg met de klant samen te stellen.

"Ik voel mij ondernemer als ik druk ben met organiseren. Mijn vriend houdt de zakelijke kant in de gaten. Het gaat goed en we groeien ieder jaar. Ik heb nog een parttimebaan ernaast, maar deze zomer had ik het al te druk met Proefes. In de winter wil ik meer cateringactiviteiten gaan doen."

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: groenehart@deondernemer.nl