Nieuws Actueel

Vuurwerk inzet ruzie

Ivar Penris 28 december 2015

Vuurwerk Reclame Concurrentie

Eigenaar Coen van der Windt van XLvuurwerk uit Odijk heeft gisteren alle dertig reclameborden in Nieuwegein, die eerder deze week beklad werden, vervangen door nieuwe exemplaren, meldt het AD Utrechts Nieuwsblad.

Van der Windt hoopt dat klanten de weg naar zijn tijdelijke winkels in Houten en Utrecht vanaf vandaag weer kunnen vinden.

De vuurwerkverkoper vermoedt dat een van de concurrenten uit Utrecht probeert zijn verkoop dwars te zitten.

Op alle reclameborden werden vorige week dinsdag nauwkeurig de plaatsnamen van de vestigingen en de naam van het bedrijf met zwarte verf bespoten. "Je hebt vandalisme, dan wordt er gespoten. Hier lijkt het allemaal zeer gericht en bewust gedaan te zijn", zegt hij.

BezwarenHij wordt gesterkt in die gedachte door de bezwaren die andere vuurwerkhandelaren indienden tegen zijn tijdelijke vuurwerkwinkel aan het Strijkviertel in De Meern. In Houten heeft Van der Windt al voor het zesde jaar op rij een tijdelijke winkel met opslag, die in De Meern is nieuw. "De concurrentie heeft bezwaar gemaakt tegen mijn vergunning, maar dat is afgewezen. Toen zijn ze met een tekstkar met reclame voor hun eigen handel bij mij voor de deur gaan staan in De Meern. Daar was geen vergunning voor, dus die moest weer weg. Nu noemen ze mijn naam op hun site en zeggen erbij dat zij goedkoper zijn."

5000 euroVan der Windt, geboren Utrechter maar nu inwoner van Odijk, is in het dagelijks leven verkoper van vrachtauto's en 'doet' alleen de laatste weken van het jaar aan vuurwerkverkoop.

De Odijker heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de aangerichte schade en hoopt dat opnames van bewakingscamera's langs de weg een dader hebben vastgelegd.

Hij schat de schade aan zijn reclameborden op zo'n 5000 euro.