Nieuws Actueel

VVD in Senaat: Justitiebegroting moet beter

Van onze redactie 13 oktober 2015

Image 5331704

Eerder had de oppositie in de Tweede Kamer al meer geld voor Justitie geëist. De oppositie vindt de begroting een gatenkaas en eist meer geld. Het kabinet zal de oppositie tegemoet moeten komen omdat de begroting van minister Ard van der Steur en staatssecretaris Klaas Dijkhoff anders dreigt te stranden in de Eerste Kamer, waar de regeringspartijen VVD en PvdA bij lange na geen meerderheid hebben.

Overigens waren ook VVD en PvdA in de Tweede Kamer niet bijster tevreden over de justitiebegroting. Het kabinet heeft al toegezegd om vóór de behandeling van de begroting in de Tweede Kamer met voorstellen te komen om de problemen op te lossen.

Senaatsdebat

Hermans werd in het Senaatsdebat door Elco Brinkman (CDA) en Tiny Kox (SP) uitgedaagd om nu knopen door te hakken over meer geld voor justitie. Hermans ging daar niet op in, hij wil wachten tot het voorstel van het kabinet.

D66-Senator Thom de Graaf wil van het kabinet horen dat bij de aanpak van de vluchtelingenproblematiek één grens nooit wordt overtreden: dat vluchtelingen die hier mogen blijven nooit als tweederangsburgers worden behandeld bij het wachten op een huurwoning, in de gezondheidszorg of binnen de sociale zekerheid.