Nieuws Actueel

VVD Noordoostpolder wil samenwerking Cultuurbedrijf met vergelijkbare organisatie

Van onze redactie 11 december 2015

Theater Cultuurbedrijf
De VVD in de Noordoostpolder wil dat het Cultuurbedrijf Noordoostpolder gaat samenwerken met een theater of cultuurbedrijf in de regio, meldt de Stentor.

Dit staat in een motie die de liberalen maandagavond in de gemeenteraadsvergadering indienen. Volgens de VVD hebben Theater 't Voorhuys en het Muzisch Centrum in Emmeloord te maken met teruglopende bezoekersaantallen, waardoor de levensvatbaarheid van het Cultuurbedrijf onder druk staat. De liberalen denken dat samenwerking met een ander theater in de regio kan helpen om beide organisaties in de benen te houden.

De VVD pleit voor een onderzoek, waarin een gezamenlijke bedrijfsvoering en een gecombineerd aanbod onderzocht worden. De uitkomsten zouden op 1 april 2016 bekend moeten zijn.

CultuurbedrijfHet Cultuurbedrijf werkt sinds 1 januari dit jaar als zelfstandige stichting. In de eerste kwartaalrapportage leek dat de opdrachten van de gemeente aan het Cultuurbedrijf konden worden behaald zoals afgesproken. De resultaten waren in mei echter minder dan voorzien en dat werkte door op de exploitatie van het Cultuurbedrijf. Nu staat de levensvatbaarheid van het Cultuurbedrijf onder druk.