Nieuws Actueel

'VW zet topman Amerikaanse tak op straat'

Van onze redactie 24 september 2015

Image 5272717

Horn ging eerder deze week al diep door het stof omdat VW in de Verenigde Staten gefraudeerd heeft met de uitstootwaarden van dieselmotoren. ,,Wij hebben het volledig verkloot'', gaf hij toe. De bestuursvergadering die voor vrijdag op de rol staat wordt voor Horn het eindstation, weet Reuters. De hoogste baas bij VW, Martin Winterkorn, trok woensdag al zelf zijn conclusies.

Over de opvolging van Winterkorn wordt naar verwachting eveneens vrijdag een besluit genomen. Matthias Müller, de huidige baas van sportwagenfabrikant Porsche, heeft volgens zowel Reuters als Bloomberg de beste papieren. Duitse media bestempelden hem eerder deze week ook al tot de voornaamste kandidaat voor de baan.

Volgens het Duitse blad Der Spiegel kan ook de chef merkontwikkeling bij VW, Heinz-Jacob Neusser, uitzien naar een andere baan. Datzelfde geldt naar verluidt voor Ulrich Hackenberg, topman van het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Audi, en Wolfgang Hatz, die eindverantwoordelijk is bij de motorendivisie van Porsche.

EPA