Nieuws Actueel

WA's credits voor ondernemers

Caroline Spilt 18 september 2015

Willem troonrede ondernemers blogtop middelgroot

Fred Rutgers krijgt gelijk: het woord 'winkel' wordt om precies te zijn nul keer genoemd in de troonrede. Maar Willem zei wel: "De economie is weer aan het groeien. Dankzij de inzet en het doorzettingsvermogen van ondernemers,..." Credits voor ondernemers, en voor de vijf beste blogs van deze week:

1. Ad van Beek - Klanten willen knuffelenKlanten willen geknuffeld worden. Daarvoor gaan ze naar winkels. Om door de straatjes te paraderen, te zien en gezien te worden. Dagelijks op jacht naar een persoonlijke like, liefst met een zachte aai en een warme hug.

2. Fred Rutgers - Halen winkels de troonrede?Het kabinet komt dinsdag met de plannen voor het komende jaar. Het lijkt erop dat het weer iets beter gaat met de B.V. Nederland. Maar geldt dat ook voor onze winkels? De tweede kamer en de regering heeft de mond vol over solidariteit en maatschappelijke betrokkenheid, maar hebben ze daarbij ook aan de Nederlandse retail ondernemers gedacht? Ik ben benieuwd hoe vaak het woord winkel genoemd gaat worden in de troonrede. Ik ben bang dat dit teleurstellend weinig of waarschijnlijk helemaal niet zal zijn! En dat is jammer, daarom leg ik hieronder nog maar eens uit waarom ik van mening ben dat winkels van groot belang zijn voor onze samenleving! Ik roep iedereen op om mee te werken aan meer aandacht voor deze sector!

3. Jan Wietsma - Gratis geld bestaat nietMijn kinderen hebben lang gedacht dat geld gratis was. Als hun pinpas werd geweigerd wegens onvoldoende saldo of als ze een stukje maand over hadden, dan kreeg ik nog wel eens een verzoek voor het verstrekken van een voorschot of een tijdelijke lening. Natuurlijk zouden ze alles netjes terug betalen en dat deden ze ook, hoewel het natuurlijk ook voorkwam dat ik ‘per ongeluk’ was vergeten dat zij nog bij mij in het krijt stonden.

4. Richard de Vries - Drie klassieke foutenAcquisitie is prachtig mits je de (on)geschreven regels van het spel beheerst. In deze blog staan drie klassieke fouten waar ik in loop der jaren tegen aan ben gebotst.

5. Marieke van Dijk - Focus als Epke ZonderlandEn welke goede voornemens heb jij gemaakt deze zomer? Ik heb besloten om meer prioriteiten te stellen. FOCUS. Dat valt niet altijd mee als ‘plukideepersoon’. Ik kan wel met 10.000 dingen aan de slag. En elke dag van 6 uur ’s morgens tot 0.00 uur ’s avonds aan het werk zijn.