Nieuws Actueel

Waar bied jij een oplossing voor?

Lotte Grimberg 7 november 2014

Het valt Janneke van Heugten op dat iedereen methodes ontwikkelt om mensen het plezier in hun leven weer terug te brengen. 'Voor welk maatschappelijk probleem bied jij een oplossing?', vraagt ze zich af. Janneke van Heugten uit haar ergernissen deze week in haar blog en pakt daarmee de eerste plaats in de blog top 5.

1. Janneke van Heugten - Jouw oplossing is niet interessant“Ik heb een methode ontwikkeld waarmee ik bij ontzettend veel mensen weer plezier in hun leven kan terug brengen”, zegt een coach mij. ‘Die heb ik eerder gehoord’, schiet er door mij heen. Weer iemand die uitblinkt in het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling.

2. Tineke Huizenga - Als je dit hoort ben je stilOogcontact. Schijnbaar een futiel onderwerp om een heel blog aan te wijden en toch doe ik het. Net als iemand je groet en je geeft daarmee een korte glimlach, hoort het net zo gewoon te zijn dat je op dat moment ook oogcontact maakt.

3. Olaf Rutten - Lessen van een saaie ondernemerWillem is rijk en succesvol. Hij oogt een beetje saai. Geen dikke auto, geen strak pak, geen afgetraind lichaam. Hij is niet te dik, maar ook niet bijster knap. En maar één keer getrouwd. Kun je met zo’n man de oorlog winnen van de harde concurrentie?

4. Henk Kwakkel - Foutenoptocht = faillisementDe Parlementaire enquête over de woningcorporaties vormt opnieuw het bewijs dat er iets goed mis is met het toezicht in de publieke sector. Een optocht van dezelfde fouten zou tot faillissement van een onderneming leiden.

5. Anthony Carter - Je besteedt je tijd verkeerdIk breng een groot deel van mijn tijd door met het helpen van mijn klanten om beter te worden in de marketing & sales van hun diensten en producten. We kijken samen naar marketingstrategieën, leadgeneratietechnieken, verkoopprocessen en -vaardigheden. Het ‘hoe’ van business development, zeg maar.