Nieuws Actueel

Waar Ferrari lacht, huilt Fiat

Rik Nizet 29 oktober 2015

Fiat auto 335

Fiat Chrysler heeft in het derde kwartaal een verlies geleden van 299 miljoen euro. Het Italiaans-Amerikaanse autoconcern wijt dat aan hoge kosten voor het terugroepen van defecte auto's en andere eenmalige tegenvallers.

Lees ook:Ferrari krikt resultaat fors opAfgezien van eenmalige posten hield Fiat Chrysler wel 303 miljoen euro over. Dat was bijna een derde meer dan een jaar eerder. Het bedrijf profiteerde onder meer van een sterke vraag naar het nieuwste model Jeep. De omzet viel met 27,5 miljard euro een zesde hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Het concern reserveerde vorig kwartaal 761 miljoen euro voor verwachte toekomstige kosten van terugroepacties in de VS.

Dochterbedrijf FerrariFiat Chrysler bracht onlangs een eerste deel van de aandelen in dochterbedrijf Ferrari naar de beurs in New York. De afsplitsing van de iconische sportwagenfabrikant moet begin volgend jaar worden afgerond. Fiat Chrysler wil de opbrengsten gebruiken om schulden af te lossen en om te investeren in het opkalefateren van de merken Jeep, Alfa Romeo en Maserati.