Nieuws Actueel

Waarom Bijenkorf wél succes boekt

Caroline Spilt 24 april 2015

Bijenkorf saturn samenwerken groot

De nieuwe koers die de Bijenkorf heeft ingezet, heeft afgelopen boekjaar al goede resultaten opgeleverd. Zowel de omzet als de nettowinst van de warenhuisketen steeg. Dat heeft topman Giovanni Colauto donderdag gezegd tegen Het Financieele Dagblad.

De Bijenkorf koos er in de zomer van 2013 voor vijf van de twaalf filialen te sluiten en de overgebleven warenhuizen op te waarderen naar een hoger niveau, waarbij de nadruk ligt op de verkoop van luxe en exclusieve merken. "Van die strategie plukken wij nu al de vruchten'', aldus Colauto tegen het FD.

OmzetHet warenhuisconcern zag zijn vergelijkbare omzet (zonder de gesloten filialen mee te rekenen) het afgelopen boekjaar met 6 procent stijgen tot 572 miljoen euro. Als de gesloten filialen wel worden meegerekend, daalde de omzet met 1,8 procent.

Nettowinst"Dat betekent dat de omzet van die filialen voor het grootste deel al gecompenseerd wordt door verkopen online en de verkopen in onze andere filialen'', aldus Colauto. De nettowinst van het bedrijf nam toe van 8 miljoen euro tot bijna 11 miljoen euro.

FilialenDe filialen in Arnhem en Enschede zijn eind 2013 gesloten. In het voorjaar van 2016 volgt de sluiting van de kleinere vestigingen in Groningen, Breda en Den Bosch. De filialen waarmee de Bijenkorf verdergaat, zijn die in Amsterdam, Amstelveen, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Maastricht en Eindhoven.