Nieuws Actueel

Wal-Mart en China drukken Wall Street

Van onze redactie 18 augustus 2015

Image 5165565

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen stond zo'n drie kwartier voor de slotbel 0,2 procent lager op 17.504 punten. De bredere S&P 500 leverde 0,3 procent in en stond op 2096 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq daalde 0,6 procent tot 5060 punten.

Beleggers kijken verder uit naar de publicatie woensdag van de notulen van de jongste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Mogelijk bieden die meer inzicht in wanneer de Amerikaanse koepel van centrale banken zijn langverwachte renteverhoging doorvoert.

Wal-Mart

Wal-Mart ging 3,5 procent in waarde omlaag en was daarmee de sterkste daler in de Dow. 's Werelds grootste detailhandelaar zag zich door hoge personeelskosten en nadelige wisselkoerseffecten gedwongen het mes te zetten in de winstverwachting voor dit jaar.

Home Depot was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. De keten van doe-hetzelfwinkels kreeg er 2,5 procent bij, nadat de winstverwachting voor 2015 juist was verhoogd. Het bedrijf zag omzet en winst afgelopen kwartaal oplopen, mede dankzij de aantrekkende Amerikaanse huizenmarkt.

Target

Winkelconcern Target steeg 0,7 procent. Het bedrijf heeft met creditcardmaatschappij Visa een schikking getroffen over de kosten van een groot datalek waardoor eind 2013 de betaalgegevens van zo'n 40 miljoen klanten op straat kwamen te liggen. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal betaalt Target 67 miljoen dollar (61 miljoen euro).

De euro was 1,1034 dollar waard, vrijwel onveranderd ten opzichte van de koers bij sluiting van de Europese aandelenmarkten. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,3 procent naar 42,41 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper op 48,51 dollar per vat.