Nieuws Actueel

Wal-Mart brengt Wall Street in mineur

Van onze redactie 14 oktober 2015

Image 5337397

Na vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 0,6 procent in de min op 16.972 punten. De brede S&P 500 noteerde 0,2 procent lager op 2000 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,1 procent tot 4802 punten.

Wal-Mart leverde ruim 9 procent van zijn beurswaarde in, nadat het bedrijf had voorspeld dat de winst volgend boekjaar met 6 tot 12 procent zal dalen. Die afname komt vooral door hoge investeringen in internetactiviteiten en door stijgende loonkosten. Met het koersverlies stevent Wal-Mart af op zijn slechtste beursdag in bijna twintig jaar.

Banken

Chipproducent Intel herstelde met een plus van 1,3 procent van een aanvankelijk koersverlies. Het bedrijf zag zijn winst vorig kwartaal dalen, onder meer door de slinkende vraag naar chips voor pc's.

Ook banken staan in de schijnwerpers. Bank of America (plus 1 procent) werd beloond voor de winstcijfers over het afgelopen kwartaal, nadat rechtszaken een jaar eerder nog voor verlies zorgden. De resultaten van Wells Fargo (min 0,7 procent) en JPMorgan Chase (min 2,7 procent) werden minder positief ontvangen. Hun winst voldeed niet aan de verwachtingen van analisten.

Twitter

Dat gold niet voor Delta Air Lines. De luchtvaartmaatschappij schroefde zijn winst vorig kwartaal dankzij een lagere brandstofrekening met ruim een derde op en kreeg er op Wall Street 2,2 procent bij.

Twitter won 2 procent na de aanstelling van Omid Kordestani als nieuwe bestuurder.Hij speelde eerder een belangrijke rol bij Google. Twitter benoemde eerder deze maand al mede-oprichter Jack Dorsey als hoogste baas, in een poging zijn tanende populariteit nieuw leven in te blazen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,6 procent tot 46,40 dollar. De euro werd voor 1,1445 dollar verhandeld, tegen 1,1435 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.