Nieuws Actueel

Wal-Mart vertoont weer lichte groei in VS

Van onze redactie 13 november 2014

De omzet in Amerikaanse winkels die vorig jaar ook al open waren, nam in de drie maanden tot en met oktober met 0,5% toe. Inclusief nieuwe vestigingen gingen de opbrengsten in de VS met 3,4% omhoog tot 70 miljard dollar (56 miljard euro). De wereldwijde omzet steeg met 2,8% tot 118 miljard dollar. Onder de streep hield Wal-Mart 3,7 miljard dollar over, een fractie minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Terugval Wal-Mart heeft de winstverwachting voor het gehele boekjaar opnieuw aangepast. Het gaat nu uit van een winst per aandeel tussen de 4,92 en 5,02 dollar per aandeel. De vorige prognose, uitgesproken in augustus, liet nog ruimte voor een winst tot 5,15 dollar per aandeel. Ook toen was al sprake van een verlaging.

Het winkelconcern kampte in de 1ste jaarhelft met een terugval in het economisch herstel in de VS, waardoor veel Amerikanen de hand op de knip hielden. Wal-Mart moet het vooral hebben van consumenten met een wat kleinere beurs, een groep die nog altijd te lijden heeft van de hoge werkloosheid en trage loonontwikkeling. Hogere investeringen drukten de winstgevendheid.