Nieuws Actueel

'Wall Street begint met winst'

Van onze redactie 5 februari 2015

Farmaceut Pfizer weet de aandacht van beleggers op zich gericht. Het concern meldde voorbeurs dat het 17 miljard dollar betaalt voor het medische bedrijf Hospira.

Mediaconcern 21st Century Fox van mediamagnaat Rupert Murdoch meldde woensdag nabeurs dat het de winst in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar fors heeft zien stijgen. De toename was vooral te danken aan de verkoop van dochters Sky Duitsland en Sky Italia.

KFC

Yum! Brands, het moederbedrijf van onder meer KFC en Taco Bell, moest het afgelopen kwartaal juist een verlies slikken van 86 miljoen dollar. Het rode cijfer werd onder meer veroorzaakt door een eenmalige afschrijving van 361 miljoen dollar.

De staking in de Amerikaanse olie-industrie duurt nog altijd voort en het is maar de vraag of de partijen donderdag tot een vergelijk komen. De partijen steggelen vooral over de betalingen voor de zorgverzekering. De vakbond United Steelworkers riep de staking zondag uit. De staking vindt plaats bij negen olie-installaties die samen goed zijn voor de productie van 1,8 miljoen vaten olie per dag. De olieprijzen veerden weer eens op na het sterke verlies een dag eerder.

Arbeidsproductiviteit

Voorbeurs werd bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten de afgelopen week met 11.000 is gestegen naar 278.000. Die stijging was minder sterk dan verwacht. Daarnaast bleek echter dat de arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten in het afgelopen kwartaal onverwacht is gedaald.

Op macro-economisch gebied wordt echter vooral gewacht op het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag wordt gepubliceerd.

De leidende Dow-Jonesindex sloot woensdag nagenoeg onveranderd op 17.673,02 punten. De brede S&P 500 verloor 0,4 procent tot 2041,51 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent achteruit en eindigde op 4716,70 punten.