Nieuws Actueel

Wall Street blijft dicht bij huis

Van onze redactie 30 juli 2015

Image 5121051

De leidende Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie lager op 17.747 punten. De S&P 500 kwam ook nauwelijks in beweging en stond op 2108 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een plus van 0,4 procent, op 5134 punten.

De Fed gaf al herhaaldelijk aan dat de rente nog dit jaar kan worden verhoogd als de Amerikaanse economie herstel blijft tonen. Dat herstel bleek uit een eerste raming voor het tweede kwartaal, die wees op een economische groei van 2,3 procent.

Facebook

Het aandeel Facebook verloor krap 2 procent, ondanks beter dan verwachte tweedekwartaalcijfers. Ook Colgate-Palmolive (plus 1,5 procent) en Procter & Gamble (P&G) (min 3,8 procent) openden de boeken. Eerstgenoemde had last van de opmars van de dollar, die druk zette op de omzet in markten buiten de Verenigde Staten. P&G zag de winst fors afnemen door een grote afschrijving in Venezuela.

Verder bleek ConocoPhillips vorig kwartaal in de rode cijfers te zijn gedoken. Het olieconcern kampte met lage olieprijzen en bijzondere posten. Het aandeel koerste 1,3 procent lager.

Euro

De Nederlandse chipfabrikant NXP, met een notering in Amerika, zag de winst en omzet in het tweede kwartaal groeien. Het resultaat onder de streep was nagenoeg in lijn met de analistenverwachting, de omzet kwam hoger uit. De cijfers van NXP vielen in goede aarde bij beleggers die het aandeel 6,2 procent hoger zetten.

De euro was 1,0905 dollar waard, tegen 1,0919 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 48,85 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,2 procent tot 53,47 dollar per vat.