Nieuws Actueel

'Wall Street daalt opnieuw'

Van onze redactie 28 september 2015

Image 5283361

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 16.314,67 punten. De brede S&P 500 daalde 0,1 procent tot 1931,34 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 1 procent tot 4686,50 punten.

,,Het ontbreekt al langere tijd aan overtuiging in de markt'', zei een handelaar. ,,Als de Fed wacht met een renteverhoging, met name om de zwakke Chinese economie, waarom zouden beleggers dan geld in de markt steken?''

Apple

Twee fondsen die in de belangstelling zullen staan zijn Alcoa en Apple. De aluminiumproducent maakte bekend zich op te splitsen in twee bedrijven, waarvan de ene zich zal blijven richten op de productie van aluminium en mijnbouwactiviteiten. Het andere bedrijf, dat een eigen beursnotering krijgt, gaat zich toeleggen op de ontwikkeling van hoogtechnologische producten.

Apple heeft in drie dagen tijd een recordaantal van ruim 13 miljoen exemplaren verkocht van de nieuwste iPhones, die eerder deze maand werden gepresenteerd. Vanaf 9 oktober zijn ze ook te koop in Nederland, liet het technologieconcern maandag weten.

EPA