Nieuws Actueel

'Wall Street doet stapje terug'

Van onze redactie 31 maart 2015

Image 4834354

Een halfuur voor opening worden gegevens gemeld over de huizenprijzen in twintig grote steden in de VS. Na aanvang van de handel worden door marktonderzoeker Conference Board cijfers bekendgemaakt over het vertrouwen onder Amerikaanse consumenten. Ook komt nog een cijfer over de industrie rond Chicago.

Later deze week komt nog informatie over onder meer de Amerikaanse industrie, de fabrieksorders en de arbeidsmarkt.

Daling olieprijzen

De oliegerelateerde aandelen op Wall Street staan onder druk door de verdere daling van de olieprijzen.

IBM staat in de belangstelling. Het bedrijf kondigde aan de komende vier jaar 3 miljard dollar te investeren in een nieuw onderdeel dat zich bezig gaat houden met Internet of Things en cloud-software.

Staples

Kantoorartikelenhandelaar Staples staat lager voorbeurs. Het bedrijf heeft van de Amerikaanse autoriteiten een verzoek ontvangen voor meer informatie over de geplande overname van Office Depot.

Verder werd een overname gemeld in de Amerikaanse kabelsector. Charter Communications neemt Bright House Networks over voor 10,4 miljard dollar.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde maandag 1,5 procent hoger op 17.976,31 punten. De bredere S&P 500 kreeg er 1,2 procent bij en sloot op 2086,24 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq ging eveneens 1,2 procent omhoog tot 4947,44 punten.