Nieuws Actueel

Wall Street flink in de min

Van onze redactie 1 oktober 2015

Image 5295148

De Dow-Jonesindex verloor 1 procent tot 16.120 punten en de S&P 500 moest 0,8 procent terug tot 1904 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq daalde 1,1 procent tot 4569 punten.

,,Na de rally van woensdag besloten beleggers de kat uit de boom te kijken'', aldus een handelaar. ,,Wellicht zet het banencijfer dat vrijdag naar buiten komt de markt weer in beweging, maar misschien wachten beleggers op een concreter beeld van de richting van de markten om weer actief te worden''.

Patenten

De drie zwaarstwegende fondsen; Apple, Microsoft en ExxonMobil stonden tussen 0,9 en 2,1 procent lager. Microsoft (min 0,9 procent) en Google (min 0,5 procent) maakten bekend hun juridische strijd over patenten te staken. Daarmee komt een einde aan een twintigtal rechtszaken in de VS en Duitsland. Ook kondigden de bedrijven aan meer te gaan samenwerken. Twitter daalde 7 procent op geruchten dat de berichtendienst mede-oprichter Jack Dorsey wil aanstellen als nieuwe permanente topman.

Winkelketen Wal-Mart (min 1,3 procent) staat voor een ontslagronde, zo meldden Amerikaanse media. Het bedrijf zou van plan zijn honderden banen te schrappen op het hoofdkantoor in Bentonville. Branchegenoot Target (min 0,1 procent) kondigde aan zijn prijzen te verlagen om de concurrentiepositie te verbeteren.