Nieuws Actueel

'Wall Street gaat hoger openen'

Van onze redactie 3 februari 2015

In de handel voorbeurs gaat het aandeel van de leverancier van kantoorartikelen Office Depot sterk omhoog. Het bedrijf voert naar verluidt vergevorderde gesprekken met branchegenoot Staples over een fusie.

De oliebedrijven ExxonMobil en Chevron staan eveneens in de plus, geholpen door de verder stijgende olieprijzen. Maandag trokken de oliefondsen de kar op Wall Street.

UPS Koeriersbedrijf UPS maakte voorbeurs cijfers over het afgelopen kwartaal en 2014 bekend. Het bedrijf had eerder al gewaarschuwd dat de winst vorig jaar lager uitviel dan verwacht, onder meer door hoge kosten in het feestdagenseizoen. De winst per aandeel over het afgelopen kwartaal is conform de verwachtingen, terwijl de omzet hoger uitviel dan voorspeld.

Chemieconcern LyondellBasell kwam met een winstcijfer over het afgelopen kwartaal dat hoger was dan analisten hadden verwacht.

Walt Disney Kort na opening komt nog een cijfer over de Amerikaanse fabrieksorders en er komen cijfers over de autoverkopen in de Verenigde Staten. Entertainmentconcern Walt Disney komt na het slot van de handel met resultaten naar buiten.

De leidende Dow-Jonesindex sloot maandag 1,1 procent hoger op 17.361,04 punten. De bredere S&P 500 steeg 1,3 procent tot 2020,86 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq klom 0,9 procent tot 4676,69 punten.