Nieuws Actueel

'Wall Street gaat licht hoger openen'

Van onze redactie 19 juni 2015

Image 5014967

Veel nieuws om de handel richting te geven is vrijdag niet voorhanden. Er worden geen macro-economische cijfers in de Verenigde Staten naar buiten gebracht.

Verschillende beleidsmakers van de Federal Reserve geven vrijdag toespraken, waaronder de president van de Fed van San Francisco. Donderdag kreeg de handel in New York steun van de verwachting dat de Fed de rente in een geleidelijk tempo zal verhogen.

ConAgra

Beleggers op Wall Street zullen met een schuin oog de ontwikkelingen rond Griekenland volgen. De onderhandelingen lijken nog steeds muurvast te zitten. Maandag vindt weer Europees topoverleg plaats over de kwestie.

Levensmiddelenproducent ConAgra Foods staat in de handel voorbeurs stevig in de plus. De activistische belegger Jana Partners heeft een belang genomen in het bedrijf.

Hershey

Snoepfabrikant Hershey kwam met een winstwaarschuwing voor het gehele jaar en laat voorbeurs een koersverlies zien.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 1 procent hoger op 18.115,84 punten en de S&P 500 steeg 1 procent tot 2121,24 punten. De Nasdaq won 1,3 procent tot 5132,95 punten. De vorige piek voor de technologiegraadmeter was 5106,59 punten op 27 mei.