Nieuws Actueel

'Wall Street gaat mee in Griekse flow'

Van onze redactie 10 juli 2015

Image 5071611

Ook China deed weer positief van zich spreken. De Shanghai Composite Index boekte voor de tweede dag op rij een forse winst, dit keer 4,5 procent. De Hang Seng in Hongkong won in navolging van het herstel in Shanghai ruim 2 procent. De beurs in China leverde de afgelopen weken zo'n 40 procent in. De overheid nam daarop een reeks maatregelen waarmee de neerwaartse spiraal voorlopig werd doorbroken.

In de voorbeurshandel liet het aandeel Apple een plus zien van ruim 1 procent. De afgelopen week koerste het aandeel van de techgigant structureel in het rood, waardoor het bedrijf 10 procent aan beurswaarde zag verdampen. De vijf handelsdagen op rij waarin lager werd gesloten, betekende tevens de langste verliesreeks voor het aandeel sinds januari.

Alibaba

De Chinese internetreus Alibaba kan, gelet op de zogeheten futures, ook rekenen op winst na opening. Beleggers lijken daarmee een belastend rapport over bestuurder Patrick Liu van zich af te schudden. Liu wordt in China vastgehouden door de politie op verdenking van corruptie.

Tesla Motors maakte bekend dat het Ganesh Srivats, de voormalig vicepresident van modehuis Burberry, heeft ingehuurd om de reputatie van de elektrische auto's van de automaker op te krikken. Ook kledingketen Gap weet de aandacht op zich gericht. Het bedrijf zag de omzet in juni met 1 procent dalen ten opzichte van een jaar eerder.

De Amerikaanse aandelenmarkten boekten donderdag bescheiden winsten. De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent hoger op 17.548,62 punten. De S&P 500 ging 0,2 procent vooruit tot 2051,31 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 4922,40 punten.