Nieuws Actueel

'Wall Street gaat met winst openen'

Van onze redactie 16 maart 2015

Image 4810178

Beleggers hopen bij de bekendmaking van het rentebesluit meer te weten te komen over het tijdstip van een renteverhoging in de Verenigde Staten. De Fed zou mogelijk af kunnen stappen van de omschrijving ,,geduld'' te zullen hebben met het verhogen van de rente, denken economen.

Kort voor aanvang van de handel wordt een cijfer gepubliceerd over de industriële productie in de VS in februari. Verder werd bekend dat de industrie in de regio rond New York in maart minder sterk is gegroeid dan een maand eerder.

Valeant

De Canadese farmaceut Valeant en het Amerikaanse Salix Pharmaceuticals lieten weten dat overeenstemming is bereikt over een overname. Valeant verhoogde het bod op Salix van 158 naar 173 dollar per aandeel in contanten. De overname wordt gesteund door de raden van bestuur van beide bedrijven.

Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance staat op een winst voorbeurs. Het aandeel wordt opgenomen in de Nasdaq 100-graadmeter. Mediaconcern Walt Disney klimt eveneens. De nieuwe bioscoopfilm Cinderella heeft in zijn openingsweekeinde in Noord-Amerika meer opgehaald dan was verwacht.

Netflix

De Amerikaanse aanbieder van internettelevisie Netflix gaat omlaag in de handel voorbeurs, na een adviesverlaging door Evercore ISI. Dit jaar is het aandeel Netflix al 28 procent gestegen.

De Dow-Jonesindex met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, eindigde vrijdag 0,8 procent lager op 17.749,31 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,6 procent naar 2053,40 punten, terwijl de technologiegraadmeter Nasdaq 0,4 procent terugviel tot 4871,76 punten.

EPA