Nieuws Actueel

'Wall Street herstelt van verliesreeks'

Van onze redactie 17 december 2014

Beleggers kijken uit naar de uitkomst van de beleidsvergadering van de Federal Reserve later op woensdag. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over de timing van een renteverhoging door de Fed.

Voorbeurs bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten in november is uitgekomen op 1,3 procent op jaarbasis. Dat percentage ligt iets lager dan in oktober toen het gemiddelde prijspeil met 1,7 procent steeg. Economen voorspelden in doorsnee een afvlakking tot 1,4 procent.

Olieprijs

De dalende olieprijs blijft een blok aan het been voor de markten. Een vat Amerikaanse olie werd voorbeurs 2,8 procent goedkoper. Brentolie kostte 1,4 procent minder. In navolging van de OPEC-landen maakte ook Rusland woensdag bekend dat het zijn olieproductie volgend jaar niet zal verlagen.

Pakketbezorger FedEx meldde voorbeurs dat het in de drie maanden tot en met november heeft geprofiteerd van een groeiende vraag naar zijn diensten en betere prijzen. Het bedrijf verhoogde zowel de winstverwachting als de omzetgroei voor het hele jaar.

Volcano

General Electric (GE) verwacht in 2015 een winstgroei van ten minste 10 procent, zo meldde het bedrijf. Het concern verwacht volgend jaar tussen 10 en 30 miljard dollar uit te keren aan zijn aandeelhouders, waarvan circa 9 miljard dollar in de vorm van dividend.

Producent van medische apparatuur Volcano kan rekenen op bovengemiddelde belangstelling van beleggers. Philips maakte bekend dat het 1,2 miljard dollar betaalt voor de overname van het bedrijf.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag 0,7 procent lager op 17.068,87 punten. De S&P 500 daalde 0,9 procent tot 1972,74 punten en de door technologiefondsen gedomineerde Nasdaq verloor 1,2 procent tot 4547,84 punten.

EPA