Nieuws Actueel

Wall Street hervindt opgaande lijn

Van onze redactie 28 juli 2015

Image 5116141

Na vier uur handel stond de Dow-Jonesindex 1 procent in de plus op 17.612 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 1,1 procent tot 2091 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent bij 5087 punten.

UPS hoorde met een plus van 5,3 procent bij de grotere winnaars van de dag. De branchegenoot van TNT voerde zijn winst vorig kwartaal aanzienlijk op en werd positiever over de winst die in heel 2015 kan worden gehaald.

Dow Jones

De Dow Jones werd aangevoerd door de olieconcerns Chevron en ExxonMobil en machinebouwer Caterpillar, die 3 tot 4 procent wonnen. Zij profiteerden onder meer van de kleine opleving van de olieprijs, die ervoor zorgde dat Amerikaanse olie 1,3 procent duurder werd op 48 dollar per vat.

Chemieconcern DuPont was een van de weinige verliezers onder de hoofdfondsen. Het concern leverde 1 procent in, nadat het met tegenvallende kwartaalcijfers was gekomen.

Ford

Het Chinese internetbedrijf Baidu verloor bijna 18 procent van zijn beurswaarde. De exploitant van de populairste zoekmachine in China kwam maandag nabeurs met tegenvallende omzetprognoses. Baidu heeft veel last van de afzwakkende economische groei in China, waar het bedrijf bijna al zijn geld verdient.

Ford had een goede dag. De autobouwer meldde voorbeurs een stevige winstgroei dankzij de grote vraag naar zijn nieuwe F-150-pickup, waarna beleggers het bedrijf beloonden met een koerswinst van 2,4 procent.

Rente

In de markt wordt verder gewacht op de toelichting die de Fed woensdag geeft op het rentebesluit. De centrale bankiers laten de rente deze maand naar verwachting nog ongewijzigd, maar in de markt wordt wel steeds meer rekening gehouden met een renteverhoging in september.

De Fed heeft herhaaldelijk aangegeven dat de rente omhoog kan als het herstel van de Amerikaanse economie doorzet. Op dat vlak bleek dinsdag dat het consumentenvertrouwen in de VS deze maand scherp is gedaald, tot het laagste niveau in tien maanden.