Nieuws Actueel

Wall Street houdt lang weekeinde

Van onze redactie 3 juli 2015

Image 5053706

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,2 procent lager op 17.730,11 punten. De S&P 500 eindigde een fractie lager op 2076,78 punten en de Nasdaq daalde 0,1 procent tot 5009,21 punten. Beleggers in New York kregen een tegenvallend cijfer te verwerken over de Amerikaanse arbeidsmarkt en waren voorzichtig in afwachting van het referendum in Griekenland komende zondag.

Het lijkt zondag een nek-aan-nekrace te gaan worden bij het referendum over de voorstellen van de schuldeisers voor een oplossing van de schuldencrisis, zo blijkt uit een peiling door Bloomberg. Europees voorzitter Jean-Claude Juncker waarschuwde de Grieken niet tegen de reddingsplannen te stemmen, want dan zou de Griekse onderhandelingspositie dramatisch worden verzwakt.

Bedrijvigheid

Er worden vrijdag geen macro-economische cijfers gepubliceerd door de Amerikaanse overheid. Volgende week komen gegevens naar buiten over onder meer de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector. Ook maakt de Federal Reserve de notulen bekend van de meest recente beleidsvergadering. Mogelijk kan daaruit iets worden opgemaakt over de timing van een renteverhoging door de Fed.

Vrijdag werd nog wel gemeld dat de Amerikaanse zorgverzekeraar Aetna een bod van 37 miljard dollar heeft neergelegd voor branchegenoot Humana. Het bod bestaat uit aandelen en contanten. Er werd al enige tijd gespeculeerd over een overname van Humana door Aetna. De zorgverzekeringsmarkt in de Verenigde Staten is de laatste tijd volop in beweging. Onlangs sloeg Cigna een overnamebod van 47 miljard dollar van Anthem af.

Het cijferseizoen in de VS komt snel dichterbij. Aluminiumconcern Alcoa maakt volgende week woensdag nabeurs de resultaten van het afgelopen kwartaal bekend.