Nieuws Actueel

Wall Street houdt verlies beperkt

Van onze redactie 9 februari 2015

De leidende Dow-Jonesindex noteerde 0,3 procent lager op 17.770 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 2052 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging een fractie omlaag en stond op 4743 punten.

Speelgoedfabrikant Hasbro noteerde ruim 8 procent hoger dankzij resultaten die beter waren dan analisten hadden verwacht. Het aandeel Motorola Solutions, het laatst overgebleven onderdeel van het Motorola-imperium, klom 4,4 procent. Motorola zou op zoek zijn naar een koper voor het bedrijf.

Obligatiemarkt Apple (plus 0,6 procent) en Microsoft (plus 0,3 procent) zouden zich volgens ingewijden op de obligatiemarkt willen begeven. Microsoft is van plan 7 miljard dollar aan obligaties te verkopen in de VS. Apple overweegt juist obligaties in Zwitserse franks uit te geven om te kunnen profiteren van de lage rentes in het Alpenland.

Aluminiumconcern Alcoa kreeg een afwaardering van JPMorgan Chase en noteert een verlies van 5,1 procent.

Griekenland Net als in Europa letten ook in de VS beleggers op de situatie rond Griekenland. De Griekse premier Alexis Tsipras ligt op ramkoers met de andere eurolanden. Hij wil af van de huidige noodkredieten van de eurolanden en het IMF, waarbij er meer ruimte moet ontstaan voor het herstel van de Griekse economie. Daardoor dreigt Griekenland binnenkort afgesloten te raken van al zijn geldstromen. Volgens ingewijden wordt er in Athene echter in samenwerking met vertegenwoordigers van de Europese Commissie aan een compromis gewerkt.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg maandag aan het begin van de avond 2,9 procent tot 53,18 dollar. Brent kostte 1,2 procent meer op 58,47 dollar per vat. De euro was 1,1336 dollar waard, tegen 1,1325 dollar bij de sluiting van de Europese handel op maandag.