Nieuws Actueel

'Wall Street in afwachting Fed-notulen'

Van onze redactie 19 november 2014

Eerder werd al bekend dat de Federal Reserve zijn steunbeleid voor de Amerikaanse economie geheel afbouwt. Economen hadden al verwacht dat de Fed zou stoppen met het steunbeleid, dat in september 2012 werd aangekondigd. Begin dit jaar werd begonnen met het afbouwen van het stimuleringsprogramma. Ook het laatste deel van 15 miljard dollar van het opkoopprogramma komt nu ten einde.

Doe-het-zelfketen Lowe's weet de aandacht op zich gericht na een sterk derde kwartaal. De winst van Lowe's groeide in het derde kwartaal met 17 procent terwijl de vergelijkbare winkelverkopen stegen met 5,1 procent.

Staples

Ook Staples gaf voorbeurs een kijkje in de boeken. De leverancier van kantoorartikelen zag in het derde kwartaal de winst en omzet verder teruglopen, onder meer als gevolg van winkelsluitingen.

Elektronicaketen Target verraste in positieve zin met een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet in het derde kwartaal. Ook scherpte het bedrijf de winstverwachting voor heel 2014 aan.

Schikking

Naar verluidt rekenen Wells Fargo en het Amerikaanse ministerie van Justitie niet langer op een schikking rond vermeende malversaties bij de verkoop van hypotheekproducten. De VS spande in 2012 een zaak aan tegen de bank, die roekeloos zou zijn omgesprongen met het verstrekken van hypotheken.

De activistische aandeelhouder Bill Ackman wil dat diergeneesmiddelenproducent Zoetis flink in de kosten gaat snijden. De topman van Pershing Square nam eerder deze maand een belang van 8,5 procent in Zoetis, dat in mei vorig jaar werd losgeweekt van farmaceut Pfizer.

Dollar General

Volgens bronnen zou discountketen Dollar General vierduizend winkels moeten afstoten. De Amerikaanse kartelautoriteit zou anders niet akkoord gaan met een eventuele overname van branchegenoot Family Dollar.

De leidende Dow-Jonesindex eindigde dinsdag 0,2 procent hoger op 17.687,82 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent tot 2051,80 punten. Daarmee vestigden beide graadmeters opnieuw een record. De technologiegraadmeter Nasdaq kreeg er 0,7 procent bij en sloot op 4702,44 punten.