Nieuws Actueel

Wall Street in het groen

Van onze redactie 11 maart 2015

Image 4803717

Omstreeks 18.30 uur (Nederlandse tijd) stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent hoger op 17.695 punten. De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2046 punten en de Nasdaq won ook 0,1 procent tot 4862 punten.

Het sentiment op Wall Street werd wat gedrukt gedrukt door de aanhoudende opmars van de dollar ten opzichte van de euro. De dollar neemt onder meer in waarde toe als gevolg van het uiteenlopende monetaire beleid in de eurozone en de Verenigde Staten.

Google De duurdere dollar kan een rem zetten op deexport van Amerikaanse bedrijven, omdat hun goederen minder aantrekkelijk worden voor buitenlandse markten.

Op bedrijfsniveau maakte Google bekend dat financieel topman Patrick Pichette met pensioen gaat. De Canadees zal het bedrijf zelf helpen bij de zoektocht naar een opvolger die naar verwachting binnen een halfjaar is gevonden. Het aandeel Google reageerde nauwelijks.

Chipbedrijven Levensmiddelenbedrijf General Mills, bekend van onder meer Bugles, Cheerios en Häagen-Dazs, meldde dinsdag nabeurs het kwartaaldividend met 7 procent te verhogen. Het aandeel stond vlak.

Chipbedrijven zaten flink in de lift. Zo ging Intel 2,9 procent om hoog en Micron Technology klom 1,6 procent. De producent van geheugenkaarten SanDisk profiteerde van een adviesverhoging van Goldman Sachs met een plus van 4 procent.Financiële fondsen lieten ook winsten zien. De banken Citigroup, Bank of America en JPMorgan Chase stonden tot 2,7 procent hoger.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,3 procent tot 47,62 dollar. Brent won 1,3 procent op 57,10 dollar.