Nieuws Actueel

Overwegend positief slot op Wall Street

Van onze redactie 5 augustus 2015

Image 5133580

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,1 procent lager op 17.525 punten. De S&P 500 won 0,2 procent tot 2098 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,7 procent omhoog naar 5140 punten.

De banengroei in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten kwam in juli uit op 185.000 arbeidsplaatsen, tegen een herziene 229.000 een maand eerder. Economen hadden in doorsnee een groei met 215.000 banen verwacht. Vrijdag komt de Amerikaanse overheid met het officiële banenrapport. Daarin worden ook de ontwikkelingen in de publieke sector meegenomen.

Walt Disney

Verder maakten de onderzoeksbureaus ISM en Markit cijfers bekend over de Amerikaanse dienstensector. De bedrijvigheid in de dienstensector is in juli sterker gegroeid dan een maand eerder.

Het aandeel Walt Disney verloor meer dan 9 procent. Het bedrijf zag zowel de omzet als winst stijgen dankzij betere resultaten bij zijn filmstudio en pretparken. De verwachtingen van analisten konden echter niet worden waargemaakt. Ook kwam het bedrijf met voorzichtige geluiden over zijn tak voor kabeltelevisie.

Time Warner

Mediaconcern Time Warner boekte in het tweede kwartaal meer omzet en winst en deed het daarmee beter dan analisten hadden verwacht. Vooral de tv-series en games van dochterbedrijf Warner Bros waren in trek. Desondanks verloor het aandeel 7,2 procent. Beleggers hadden gehoopt op een verhoging van de winstverwachting.

De maker van computerspelletjes Activision Blizzard sprong ruim 13 procent omhoog, dankzij beter dan verwachte resultaten. Het bedrijf is onder meer bekend van de populaire Call of Duty-spellen.

Nabeurs

Nabeurs geeft een aantal bekende bedrijven een kijkje in de boeken, waaronder mediaconcern 21st Century Fox en de fabrikant van elektrische auto's Tesla Motors.

De euro was 1,0889 dollar waard, tegen 1,0874 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent in prijs en kostte 45,05 dollar. Brent ging 1,4 procent omlaag naar 49,26 dollar.

EPA