Nieuws Actueel

Wall Street laat winst lopen

Van onze redactie 9 september 2015

Image 5226697

Na bijna vier uur handel stond de Dow-Jonesindex nagenoeg onveranderd op 16.487 punten. De breed samengestelde S&P 500 noteerde ook vlak, op 1969 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq won 0,2 procent tot 4823 punten.

De melding van een aanzienlijke stijging van de vacatures in de VS voedden woensdag de gedachte dat de Fed volgende week donderdag voor het eerst in jaren de rente zal verhogen. Dat besluit kan negatief uitpakken voor de aandelenhandel, die de afgelopen jaren werd gestuwd door het stimuleringsbeleid van de Fed.

Dow Jones

,,Het lijkt erop dat goed nieuws wordt gezien als slecht nieuws'', zei een Amerikaanse beleggingsstrateeg in dat verband tegen persbureau Bloomberg. ,,Mensen letten nu scherper op de economische cijfers, omdat de Fed heeft gezegd dat ze dat moeten doen. Dit kan een renteverhoging dichterbij brengen.''

De Dow Jones werd aangevoerd door het financiële concern Goldman Sachs, dat 1,3 procent won. Vliegtuigbouwer Boeing volgde met een plus van bijna 1 procent. Oliemaatschappij Chevron sloot de rij van dertig hoofdfondsen met een verlies van 1 procent.

Apple

Het aandeel Apple stond 0,4 procent in de plus. De maker van de iPhone houdt woensdag zijn jaarlijkse 'event', waarop nieuwe producten worden gepresenteerd. Apple komt onder meer met een grotere versie van de iPad.

Boekenwinkelketen Barnes & Noble leverde 15 procent in, na de publicatie van tegenvallende resultaten over het afgelopen kwartaal. Daarin liep het verlies van het bedrijf op, terwijl de verkopen van de eigen e-reader, Nook, flink afnamen.

Euro

Kledingverkoper Men's Warehouse zag 8,5 procent van zijn beurswaarde verdampen. De omzet van de herenkledingwinkels van het bedrijf groeide afgelopen kwartaal minder sterk dan analisten hadden voorspeld.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte met 2,3 procent naar 44,89 dollar. De euro was woensdag aan het begin van de avond met 1,1155 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag.

EPA