Nieuws Actueel

Wall Street lager in afwachting Fed

Van onze redactie 19 november 2014

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,1 procent lager op 17.675 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2047 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent tot 4686 punten.

Beleggers hopen in de notulen aanwijzingen te vinden voor het moment waarop de Fed gaat beginnen met het verhogen van de rente. De algemene verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank medio volgend jaar de rente zal gaan verhogen.

Steunbeleid

Bij de meest recente vergadering werd gemeld dat de Fed zijn steunbeleid voor de Amerikaanse economie geheel afbouwt. Ook werd toen herhaald dat de rente nog geruime tijd op het huidige lage niveau zal blijven.

Doe-het-zelfketen Lowe's won 6,4 procent, geholpen door goede kwartaalresultaten. De winst groeide in het derde kwartaal met 17 procent terwijl de vergelijkbare winkelverkopen stegen met 5,1 procent.

Target

Ook Staples gaf voorbeurs een kijkje in de boeken. De leverancier van kantoorartikelen zag de winst en omzet verder teruglopen, onder meer als gevolg van winkelsluitingen. De cijfers waren echter wel beter dan verwacht en het aandeel klom 9,4 procent.

Elektronicaketen Target verraste met een sterker dan verwachte groei van de vergelijkbare omzet in het derde kwartaal. Ook scherpte het bedrijf de winstverwachting voor heel 2014 aan. Target ging 6,5 procent vooruit.

Dollar General

Discountketen Dollar General zakte 3,1 procent. Volgens bronnen moet het bedrijf vierduizend winkels afstoten om goedkeuring te krijgen van de kartelautoriteiten voor zijn beoogde overname van branchegenoot Family Dollar.

De Amerikaanse overheid maakte bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in oktober is gedaald in vergelijking met een maand eerder, terwijl op een toename werd gerekend. Het aantal vergunningsaanvragen ging wel omhoog.

De euro was 1,2547 dollar waard, tegen 1,2546 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent naar 75,01 dollar. Brent klom 0,7 procent tot 79,19 dollar.

EPA