Nieuws Actueel

Wall Street lager richting Fed-besluit

Van onze redactie 18 maart 2015

Image 4814105

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,6 procent lager op 17.743 punten. De S&P 500 zakte 0,4 procent tot 2065 punten en de technologiebeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 4919 punten.

Economen gaan er vanuit dat de Fed zal besluiten de rente op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent te laten. De markt zal vooral gespitst zijn op de toelichting van de centralebankpresident Janet Yellen, die mogelijk meer duidelijkheid geeft over de termijn waarop een renteverhoging kan worden verwacht.

FedEx

Het aandeel van softwarebedrijf Adobe Systems verloor ruim 5 procent. Beleggers waren teleurgesteld over het aantal nieuwe cloud-abonnementen en de winstprognose van het bedrijf. Branchegenoot Oracle boekte een plus van bijna 2 procent, ondanks tegenvallende cijfers. Beleggers reageerden wel tevreden op een flinke verhoging van het dividend.

Voorbeurs meldde koeriersbedrijf FedEx dat de winst in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar hoger was dan de gemiddelde verwachting van analisten. De vooruitzichten vielen echter tegen. Het aandeel FedEX verloor 2 procent.

Alibaba

Kraft Foods ging 1,9 procent omlaag. De levensmiddelenproducent roept 242.000 verpakkingen macaroni met kaas terug. In de verpakkingen zouden mogelijk stukjes metaal zitten. Branchegenoot General Mills kwam met resultaten naar buiten die niet echt konden overtuigen en verloor 0,9 procent.

Alibaba noteerde 0,7 procent lager. Woensdag verloopt een afspraak met onder meer vroege investeerders in het Chinese internetbedrijf over het vasthouden van aandelen na de beursgang in september. Zij mogen nu hun stukken verkopen. Het gaat daarbij om circa 437 miljoen aandelen.

De euro stond op 1,0661 dollar, tegen 1,0652 dollar bij het slot in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 2,2 procent tot 42,51 dollar. Brent kostte 1,2 procent meer op 54,14 dollar.