Nieuws Actueel

Wall Street maakt pas op de plaats

Van onze redactie 29 september 2015

Image 5287855

De toonaangevende Dow-Jonesindex stond tijdens de middaghandel in New York 0,1 procent hoger op 16.015 punten. De bredere S&P 500 kreeg er eveneens 0,2 procent bij en kwam op 1886 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq stond nagenoeg vlak op 4545 punten.

Aandelen in de energie- en grondstoffenbranche vertoonden wel wat herstel na een aantal flinke afstraffingen in de laatste handelsdagen. Marathon, Chesapeake en Valero kregen er tot 2,7 procent bij. De Dow-fondsen Chevron en ExxonMobil kwamen evenwel nauwelijks in beweging.

Google

Bij de hoofdfondsen was industriereus 3M de sterkste stijger. De fabrikant van onder meer plakband en zelfklevende memobriefjes won 1,8 procent. Farmaceut Johnson & Johnson volgde met een koerswinst van 1,7 procent. Onderaan de Dow stond technologiegigant Apple met een verlies van 1,8 procent.

Apples branchegenoot Google daarentegen won 0,8 procent, nadat het onder meer twee nieuwe smartphones had gepresenteerd. Yahoo! liet weten op koers te liggen met de afsplitsing van zijn belang in de Chinese internethandelaar Alibaba en werd beloond met een koerswinst van 3 procent.

EPA