Nieuws Actueel

Wall Street omlaag door Griekse zorgen

Van onze redactie 12 juni 2015

Image 4997134

De Dow-Jonesindex noteerde in de tussentijdse handel 0,8 procent lager op 17.904 punten. De brede S&P 500 zakte 0,6 procent tot 2095 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,6 procent tot 5054 punten.

De onzekerheid rond Griekenland leidde op de laatste handelsdag van de week op de Europese beurzen tot stevige minnen. Er zijn zorgen dat de tijd om een deal te bereiken langzaam maar zeker wegtikt. Griekenland liet vrijdag weten opnieuw met tegenvoorstellen te komen om alsnog een akkoord te kunnen sluiten.

Consumentenvertrouwen

De Universiteit van Michigan maakte bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in juni flink is verbeterd. In mei bereikte de index die het vertrouwen weergeeft nog het laagste punt in zes maanden. Amerikaanse consumenten zijn vooral positiever geworden over de verwachtingen van de loonontwikkeling, geholpen door de aantrekkende arbeidsmarkt.

Verder werd gemeld dat de Amerikaanse producentenprijzen in mei het sterkst zijn gestegen in ruim 2,5 jaar, vooral vanwege de hogere kosten van brandstof.

Twitter

Twitter leverde een eerdere winst in en stond licht lager. Twitter kondigde donderdag nabeurs het aftreden aan van topman Dick Costolo. Hij wordt op tijdelijke basis opgevolgd door Jack Dorsey, die eerder ook al eens leiding heeft gegeven aan Twitter en de onlineberichtendienst mede heeft opgericht. Twitter kampt al een tijdje met een terugval in de groei van actieve gebruikers.

Het aandeel LeapFrog Enterprises kelderde meer dan 24 procent, nadat de maker van educatief kinderspeelgoed met zwakke cijfers naar buiten kwam. Vooral bij de verkoop van tablets voor kinderen gaat de gang van zaken problematisch voor het bedrijf.

Euro

Wingstop sprong ruim 55 procent omhoog. De verkoper van kippenvleugeltjes maakte vrijdag zijn debuut op Wall Street. De fastfoodketen haalde 110 miljoen dollar op met de emissie.

De euro was 1,1273 dollar waard, tegen 1,1277 dollar bij het slot van de Europese handel. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent tot 60,22 dollar. Brent werd 1,3 procent goedkoper op 64,28 dollar.