Nieuws Actueel

Wall Street licht lager het weekeinde in

Van onze redactie 19 juni 2015

Image 5015718

De Dow-Jonesindex, met daarin de dertig belangrijkste Amerikaanse beursfondsen, stond tijdens de middaghandel 0,3 procent lager op 18.061 punten. De S&P 500 zakte eveneens 0,3 procent tot 2115 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,2 procent omlaag tot 5221 punten.

Verzekeringsmaatschappij Travellers was de sterkste daler onder hoofdfondsen in New York, met een verlies van 1,6 procent. Ook software- en technologieconcern Microsoft, chipfabrikant Intel en financieel concern JPMorgan Chase leverden meer da 1 procent in. Bovenaan de Dow stonden doe-het-zelfketen Home Depot met een koerswinst van 1,2 procent.

ConAgra

Levensmiddelenproducent ConAgra Foods werd bijna 10 procent meer waard. De activistische belegger Jana Partners heeft een belang genomen in het bedrijf en dringt aan op een bestuurswissel. Een miljardenovername die het bedrijf in 2012 deed, heeft tot dusver niet opgeleverd wat ervan werd verwacht.

Snoepfabrikant Hershey kwam met een winstwaarschuwing voor het gehele jaar en leverde 3,3 procent aan beurswaarde in. Wapenfabrikant Smith & Wesson begon ook met verlies, nadat het bedrijf met tegenvallende prognoses was gekomen voor het komende kwartaal, maar stond tijdens de middaghandel 0,2 procent in de plus.