Nieuws Actueel

'Wall Street op winst na Grieks akkoord'

Van onze redactie 13 juli 2015

Image 5078788

Vrijdag steeg de Dow-Jonesindex 1,2 procent tot 17.760,41 punten. De bredere S&P 500 ging eveneens 1,2 procent omhoog en kwam op 2076,62 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq steeg 1,5 procent tot 4997,70 punten. De futures wezen maandag een uur voor de opening op winsten tot 0,7 procent bij de handelsaanvang.

,,De markten zijn redelijk tevreden dat er een mogelijke oplossing voor de Griekse schuldencrisis op tafel ligt'', zei een handelaar. ,,De aandacht zal nu snel verschuiven naar de kwartaalresultaten uit het bedrijfsleven. De komende weken zullen we wat winstnemingen zien en gedurende de zomer zullen de indices zich in een nauwe bandbreedte bewegen.''

Autobranche

Beleggers kregen in de uren voor de handelsstart op Wall Street het nodige overnamenieuws voorgeschoteld. Oliebedrijf MPLX maakte bekend branchegenoot MarkWest Energy Partners, de op een na grootste verwerker van aardgas in de VS, over te nemen voor bijna 16 miljard dollar.

Producent van consumentenartikelen Jarden, onder meer bekend van het skimerk K2, wil Waddington Group overnemen. Aan de producent van onder meer wegwerpservies hangt een prijskaartje van 1,4 miljard dollar.

Ook in de autobranche werd een deal aangekondigd. Aandrijvingsspecialist BorgWarner legde een overnamebod van 29,50 dollar per aandeel op tafel bij Remy International. De fabrikant van elektrische en hybride motoren wordt daarmee gewaardeerd op 1,2 miljard dollar.

EPA