Nieuws Actueel

Wall Street opent fors lager

Van onze redactie 27 januari 2015

Kort na de openingsbel stond de Dow-Jonesindex 1,6 procent lager op 17.391 punten. De S&P 500 daalde 1,2 procent tot 2032 punten en de Nasdaq verloor 1,6 procent tot 4695 punten.

De resultaten van softwaregigant Microsoft waren nagenoeg in lijn met de gemiddelde verwachting van analisten, maar een afkalvende vraag naar Windows-software en de omvang van negatieve wisselkoerseffecten stelden beleggers teleur.

Caterpillar Machinebouwer Caterpillar wist de eigen prognoses niet waar te maken. Dat kwam onder meer door de lagere olieprijs; veel bedrijven in de olie- en gassector stellen investeringen uit. Daar heeft het concern als leverancier van zware machines voor de industrie, land- en mijnbouw veel last van.

Producent van consumentengoederen Proctor & Gamble (min 3 procent) had last van een sterke dollar en zag de winst en omzet in het 2e kwartaal van zijn boekjaar zakken. Chemieconcern DuPont (min 3 procent) had eveneens last van negatieve wisselkoerseffecten en een zwakke vraag. Nabeurs openen onder meer Apple, AT&T en Yahoo de boeken.